BEYOND THE FUTURE

”În cadrul primului eveniment din seria TEDxInovatorilorStreet reunim lideri de opinie din domenii diverse, precum medicină, educație, psihologie și IT, pentru a demonstra că tehnologia poate fi folosită în orice domeniu de activitate, de oameni cu preocupări variate. Aducem laolaltă vizionarii, oamenii care au idei strălucite pe care le transpun în realitate, în invenții și inovații care pot genera un impact puternic la nivel social”, declară Ioana Borșan, Project Manager TEDx InovatorilorStreet.

Personalități care au ales să schimbe România în bine

Țelul nostru este de a contribui la formarea unei noi generații de inventatori, întrucât România este o piață cu un imens potențial de dezvoltare tehnologică. Ne dorim să le oferim stabilitate inventatorilor noștri care, știm prea bine, cel mai adesea se văd nevoiți să plece peste hotare, în căutarea sprijinului atât de necesar pentru punerea unei idei în practică. Inventikus își propune prin acest eveniment să așeze fundația unei comunități, unde inventatori și entuziaști ai evoluției inovației tehnologice din țară să poată să colaboreze, și astfel, exodul creierelor să fie stopat”, spune Cătălin Buciumeanu, cofondator Inventikus.

Expoziție dedicată ultimelor inovații

Totodată, la TEDxInovatorilorStreet, participanții vor putea pătrunde mai adânc în tainele celor mai recente progrese tehnologice ale inventatorilor români datorită unei expoziții găzduite în recepția NOD Makerspace, unde partenerii și unii dintre speakeri vor avea standuri la care invențiile și inovațiile lor vor putea fi analizate în detaliu.

De exemplu, publicul va putea descoperi Hyperpragma- un modul de autoasamblare a diferitelor structuri, Mindloop- o tehnologie de scanări tractografice ale creierului folosind doar scanare EEG. Vor mai putea fi văzute un robot din celebrul joc Minecraft, ori o căsuță de păsărele automatizată, invențiile realizate de EEG.Artbyte, echipa de robotică a studenților Universității din Transilvania.

Mai multe detalii despre articol găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact

Inventikus Bucharest
+40 724 066 514
Nod Markerspace
160, Splaiul Unirii
Romania

Get in touch

Follow us on